‘Chemie van Twente’ fase verder

‘Chemie van Twente’ fase verder

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 12-12-2007

De belangstelling van bedrijven, ontwikkelaars en financiers voor de herontwikkeling van gebouw Langezijds op de campus van de Universiteit Twente tot een hoogwaardig en multifunctioneel bedrijvencentrum is groot. Dit blijkt uit nader marktonderzoek van Kennispark Twente dat onlangs is afgerond.

Behalve de belangstelling onder potentiële huurders, ontwikkelaars en financiers, is ook de (financiële) haalbaarheid van de voorgestelde bouwconstructie onderzocht en is – samen met de gemeente Enschede – gekeken naar het vergunningentraject. Nu de positieve uitkomsten van dit onderzoek binnen zijn, zal de Universiteit Twente voor het eind van dit jaar een beslissing nemen over de eigendomsconstructie. Na een voorspoedig verloop van de verdere besluitvorming, vindt de eerste oplevering van de oostvleugel van het pand plaats aan het einde van 2009.

Hoogwaardige faciliteiten
In het gebouw, dat een brugfunctie gaat vervullen tussen kennis, wetenschap en bedrijfsleven, komt zo’n 50.000 vierkante meter vrij voor kennisintensieve bedrijven (zowel start ups als groeiers), R&D-afdelingen, technologische dienstverleners, hoogwaardige laboratorium- en productiefaciliteiten en ondersteunende faciliteiten. De ontwikkeling is in handen gegeven van de Property Conversion Group, die eerder de Van Nelle fabriek in Rotterdam een nieuwe bestemming gaf.

De revitalisering van gebouw Langezijds is onderdeel van het programma van Kennispark Twente, waarin de UT samen met de gemeente Enschede en de provincie Overijssel participeert. Het beoogde nieuwe bedrijvencentrum heeft als werktitel De Chemie van Twente.     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.