‘Excellent’ scorend duurzaam gebouw in Nederland

‘Excellent’ scorend duurzaam gebouw in Nederland

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 10-06-2010

De Dutch Green Building Council (DGBC) heeft tijdens vastgoedbeurs PROVADA 2010 (RAI Amsterdam) het eerste BREEAM-NL Nieuwbouw certificaat met kwalificatie ‘Excellent’ (4 sterren) uitgereikt. Het nieuwe kantoor voor de Nederlandse Hartstichting in Den Haag, een ontwikkeling van OVG, bereikte deze nog niet eerder vertoonde score. Ontvanger Marlon Huysmans, Directeur Sustainability bij OVG, reageerde enthousiast: “We hebben onze klant het eerste Excellent-certificaat beloofd en dat nu ook waargemaakt. Hulde aan het betrokken team.”

Kantoor Hartstichting
Projectontwikkelaar OVG start binnenkort met de realisatie van een nieuw kantoor voor de Nederlandse Hartstichting in het Prins Willem Alexanderkwartier langs de A12 in Den Haag. Het gebouw van ruim 5800 vierkante meter hoort tot de eerste projecten in de hoogwaardige gebiedsontwikkeling op deze plek. Voor OVG en de gemeente Den Haag is dit het begin van een langjarige samenwerkingsovereenkomst.

Het Prins Willem Alexanderkwartier is Den Haag’s nieuwe multifunctionele zakencentrum op een zichtlocatie aan het knooppunt A12/A4. De locatie is uitstekend bereikbaar per openbaar vervoer vanwege de ligging naast station Ypenburg. Het stedenbouwkundige plan voor het gebied is vormgegeven door Mecanoo Architecten en grenst aan de groene en waterrijke omgeving van de Plas van Reef.

Het gebouw voor de Nederlandse Hartstichting kenmerkt zich door een transparant en bijzonder duurzaam ontwerp waarbij het welzijn van de gebruiker de belangrijkste drijfveer is geweest. Architectenbureau Meyer en Van Schooten Architecten uit Amsterdam is hiervoor verantwoordelijk geweest. De gevel bestaat grotendeels uit glas waardoor er een hoge mate van daglichttoetreding wordt gerealiseerd. Het centrale deel en de entree van het gebouw is voorzien van een atrium wat het gebouw zeer ruimtelijk en open karakter geeft. Het gebouw krijgt als een van de eerste kantoorgebouwen van Nederland een Breeam-excellent label.
Het gebouw kenmerkt zich met onder andere de volgende duurzame maatregelen:

-warmte- koudeopslag
-mossedum dak en atrium
-waterbesparende maatregelen in toilet en douche voorzieningen
-slimme installatie met aanwezigheidsdetectie en daglichtregelingen
-duurzame materialen

Het gebouw heeft een overdekte parkeergarage waardoor alle auto’s aan het zicht worden onttrokken. Hieronder is een overzicht van functies en oppervlakken.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.