‘Tulp aan de Amstel’ voltooid

‘Tulp aan de Amstel’ voltooid

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 03-11-2008

Recht tegenover de hoofdentree van het exclusieve Amstel Hotel is de bouw voltooid van een luxueus, kleinschalig appartementencomplex: ‘De Tulp aan de Amstel’. Het Amstel Hotel krijgt daarmee niet alleen (ge)goede nieuwe buren, maar ook aanzienlijke extra parkeergelegenheid. Een deel van 88 parkeerplaatsen in de drie lagen diepe garage onder het appartementencomplex is bestemd voor het hotel.

Sloop en herbouw
Aan de Prof. Tulpstraat die uitkomt op het plein, zijn de afgelopen jaren historische 19e eeuwse panden in hun oorspronkelijke staat hersteld. Enkele panden, indertijd onder meer gebouwd voor Amsterdamse diamantairs, werden vrijwel geheel gesloopt en herbouwd.

Aan de Huddekade, langs de Singelgracht, is nu ook de bouw van 19 luxe huurappartementen in het hogere prijssegment voltooid. Het gebouw, een ontwerp van Van den Oever Zaaijer & Partners Architecten, is door een binnentuin gescheiden van de monumentale panden aan het Prof. Tulpplein.

Alles verhuurd
De appartementen, over vijf woonlagen met vrijwel allemaal uitzicht over de Singelgracht en de Amstel, zijn al tijdens de bouw allemaal verhuurd. Voor de 19 appartementen meldden zich bij de makelaar enkele honderden belangstellenden.

Meer informatie over het opgeleverde project vindt u op de website.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.