‘Zelfverzonnen’ thema Dag van de Architectuur

‘Zelfverzonnen’ thema Dag van de Architectuur

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 31-03-2011

‘Zelfverzonnen’, dat is dit jaar het thema van de Dag van de Architectuur. Talrijke gebouwen door heel Nederland die normaal gesproken niet toegankelijk zijn, kunnen in het weekend van 25 en 26 juni door het publiek worden bezocht.

‘Zelfverzonnen’ gaat hier over (collectief) particulier opdrachtgeverschap. Over wat niet-institutionele ontwikkelaars tot stand kunnen brengen. Over bottum-up initiatieven. Architectuur bedacht ‘voor de lol van het maken’, verduidelijkt de BNA. Uit gedrevenheid, betrokkenheid, engagement en waaraan de authenticiteit van de makers is af te lezen.

Voorbeelden
Te denken valt aan een artsenpraktijk, een collectieve woongemeenschap met een eigen theater en café, of een zorgvuldig ontworpen woningcomplex in een oude binnenstad op een plek die door de ontwikkelaars als onmogelijk werd beschreven. Maar ook een buurtcentrum met collectieve moestuin, een schouwburg of hotelketen.

Programma
Op IJburg worden zelfverzonnen gebouwen opgesteld, zoals het Solid gebouw. In Den Haag is onder andere het nieuwe Stadsdeelkantoor van Rudy Uytenhaak Architectenbureau opengesteld. Het volledige programma is vanaf eind mei te vinden op de website van de Dag van de Architectuur.

Het landelijke evenement vindt elk jaar plaats met als doel het vakgebied onder de aandacht te brengen bij een groot publiek.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.