10 maart: vijf visies op Museum Catharijneconvent

Actualiteiten, Nieuws

10 maart: vijf visies op Museum Catharijneconvent

Door: Redactie ArchitectuurNL | 03-03-2022

Het Museum Catharijneconvent organiseert op 10 maart een openbare informatieavond in samenwerking met AORTA en Oud-Utrecht. Op deze avond presenteren vijf architecten, die in de running zijn voor de verbouwing van Museum Catharijneconvent, hun visie op het toekomstige gebouw.

Tijdens de avond wil het museum de buurt, stad en andere geïnteresseerden informeren en laten reageren op de verschillende plannen. De input uit de zaal neemt het museum mee in de doorontwikkeling van de uiteindelijk winnende visie.

Toenemend aantal bezoekers

De in september aangekondigde verbouwing van het museum is noodzakelijk door de stijging van het aantal bezoekers in de afgelopen tien jaar. Het huidige museumgebouw heeft een capaciteit van 100.000 bezoekers per jaar (zonder corona-maatregelen). Hiermee voldoet het niet aan de behoeftes van de 160.000 tentoonstellingsbezoekers, schoolkinderen, families en toeristen die het museum per jaar weten te vinden.

De verbouwing is tot nu toe het grootste project uit haar geschiedenis. Na een periode van onderzoek, visievorming en gesprekken met de omgeving, is het museum nu in de laatste fase van de zoektocht naar de architect. Wanneer de verbouwing gereed is, hangt af van de verdere uitwerking van de plannen. Het museum streeft ernaar om niet of zo kort mogelijk te sluiten.

Sprekers

De vijf architectenbureaus die hun visie op de verbouwing van Museum Catharijneconvent zullen presenteren op 10 maart zijn:

In de loop van maart zal een beoordelingscommissie onder leiding van rijksbouwmeester Francesco Veenstra de winnende visie kiezen. Zij verwachten hun keuze vóór de zomer bekend te kunnen maken.

Programma en aanmelden

De informatieavond vindt plaats in TivoliVredenburg in Utrecht. Het programma start om 20.15 uur (inloop 19.45 uur) en eindigt om 22.00 uur. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via [email protected]. Daarnaast zal de bijeenkomst online te volgen zijn. De link hiervoor wordt gecommuniceerd via www.catharijneconvent.nl/verbouwing.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.