Bouw testlocatie Gazelle vordert gestaag

Actualiteiten, Nieuws

Bouw testlocatie Gazelle vordert gestaag

Door: Redactie ArchitectuurNL | 03-01-2022

Naast het hoofdkantoor van Gazelle in Dieren wordt hard gewerkt aan het nieuwe Gazelle Experience Center. De opening van dit testcentrum staat gepland voor het voorjaar van dit jaar. Een bijzonder gebouw waar mensen hun fiets of e-bike kunnen testen op een deels overdekte lange testbaan maar ook een kijkje in de fabriek kunnen nemen. Hiertoe kunnen ze een loopbrug betreden die in de fabriekshal wordt opgehangen en een overzicht geeft op het hele productieproces van de productie van Gazelle fietsen.

Voor de bouw van het Experience Center heeft Gazelle Bronstvoort Blaak Architecten benaderd. Een logische keuze aangezien deze architect ook de ingrijpende verbouwing van het hoofdkantoor in Dieren heeft ontwerpen. Het ging destijds om het transformeren van de oude fietsenfabriek naar een modern productiecentrum.

Daarbij moest het bureau rekening houden met het feit dat de fabriek uit 1912 Rijksmonument is maar door interne verbouwingen inmiddels ernstig was aangetast. Bronsvoort Blaak heeft in het nieuwe ontwerp de monumentale onderdelen verweven in het nieuwe interieur. Het ging daarbij om onder meer de gang- en trappartij en de centrale lichthof.

Zesde Experience Center

Het Experience Center in Dieren is het zesde dat Gazelle realiseert. Hiervóór zijn al Experience Centers gebouwd in Amersfoort, Groningen, Waalwijk, Den Haag en Nijmegen. Een idee dat aanslaat omdat de belangstelling voor onder andere elektrische fietsen groot is. Op een dergelijke locatie kunnen mensen deze uitproberen, de grote showroom bezoeken en deskundig advies inwinnen.

Over de nieuwe locatie in Dieren zegt financieel directeur Fedde Wildenbeest: “Het is een lang gekoesterde wens om onze fabriek, het kloppend hart van Gazelle, uit te breiden met een Experience Center. Fantastisch dat we mensen straks juist hier ook kennis kunnen laten maken met onze fietsen en e-bikes. En dat we ze een uniek kijkje kunnen geven in onze fabriek!”

FOTO’S: Bronsvoort Blaak Architecten Bna

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.