16e editie MaterialDistrict Utrecht

Actualiteiten, Evenementen, Interieur, Kennis, Materialen, Nieuws

16e editie MaterialDistrict Utrecht

Door: Redactie ArchitectuurNL | 06-03-2023

MaterialDistrict Utrecht is een beurs die de nieuwste trends op het gebied van materiaalinnovatie voor architectuur en interieur behandelt. Van 8 – 10 maart zal in de Werkspoorkathedraal Utrecht de zestiende editie plaatsvinden. Met als basis het thema ‘Meet the Innovators’, zullen 125 exposanten hun nieuwste producten en materialen presenteren. Verder is er een materiaaltentoonstelling met 250 samples en geven vijftig mensen een lezing.

Als toonaangevend platform voor materiaalinnovaties voor het ruimtelijk domein, is MaterialDistrict toegewijd om bezoekers de mogelijkheid te bieden nieuwe materialen en producten te zien en aan te raken, leveranciers te ontmoeten en meer te weten te komen over de nieuwste design- en duurzaamheidstrends. Het evenement is een must voor architecten en interieurontwerpers die op zoek zijn naar nieuwe materiaaloplossingen voor hun volgende projecten.

“We zijn enthousiast om het evenement weer in Utrecht te organiseren en de ontwerpbranche de kans te bieden om alles te weten te komen over de nieuwste duurzame materialen,” zegt Jeroen van Oostveen, organisator van het evenement. “Ons doel is om meer bewustwording te creëren over het belang van het gebruik van duurzame materialen in de gebouwde omgeving en om architecten, ontwerpers en bouwers te inspireren om duurzamere keuzes te maken.”

Materiaal expositie

Nu de vraag naar duurzame en innovatieve materialen in de gebouwde omgeving snel groeit, ziet de branche een golf van nieuwe en opwindende materialen die unieke eigenschappen en ontwerpmogelijkheden bieden. Met 250 tentoongestelde materiaalsamples geeft deze tentoonstelling een overzicht van de nieuwste duurzame materialen die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. De tentoonstelling toont een scala aan materialen, waaronder voor 3D-printfilament gemaakt van gerecyclede visnetten, tegels gemaakt van glas uit e-waste, wandtegels gemaakt van mycelium (het wortelsysteem van paddenstoelen), en plaatmateriaal gemaakt van de invasieve Japanse duizendknoop.

Sprekersprogramma

Ook dit jaar zijn er simultaan twee theaterprogramma’s waarin een line-up van 50 sprekers hun kennis en ervaring met de bezoeker delen. Het lezingenprogramma omvat presentaties van experts uit de branche over een reeks van onderwerpen, waaronder de nieuwste trends op het gebied van materiaalinnovatie, duurzaam bouwen en de toekomst van architectuur en interieurontwerp. De line-up van dit jaar varieert van bekende ontwerpers, waaronder Rob van Lith (New Horizon), Marjanne Cuypers (BlueBlocks), Wessel van Beerendonk (Studio Rap) en Simone Post (Studio Simone Post), tot tal van jonge ontwerpers en start-ups.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.