17 maart: Nieuwe Intimiteit

Evenementen, Nieuws

17 maart: Nieuwe Intimiteit

Door: Redactie ArchitectuurNL | 01-03-2022

Tijdens de nieuwe DPA Talk #22 – op 17 maart om 17.00 uur in de Design Post Amsterdam – staat het interieur als aanjager tot sociaal bindmiddel centraal. Moderator Jeroen Junte legt over dit thema diverse vragen voor aan de architect Aura Luz Meliz en designtalent Fransje Gimbrère.

Het thema is bewust gekozen. De afgelopen twee jaar waren we immers vooral op afstand met elkaar verbonden. Dat bracht nieuwe, vooral digitale, vormen van contact met zich mee. Maar welke rol speelt interieur als het gaat om verbinden wanneer we ons steeds meer terugtrekken achter beeldschermen?

De DPA Talk #22 behandelt het interieur als plek voor ontmoeting en inspiratie, om kennis op te doen én te delen. Hierin komen vragen aan bod als: Wat leren we van de corona-periode? Wat nemen we mee en wat juist niet? Welke invloed zien we hiervan in nieuwe projecten? Kiezen we voor interieur dat uitnodigt tot interactie of creëren we juist meer ruimte voor individueel werken?

Sprekers

Aura Luz Melis is partner en architect bij het Amsterdamse multidisciplinaire bureau Inside Outside. Kenmerkend is haar architecturale en interdisciplinaire benadering. Aura gaat in haar presentatie in op het project Lochal in Tilburg, waarbij gordijnen van architectonische schaal voor een nieuwe publieke intimiteit zorgen. Ze won hiermee de Herengracht Industrieprijs 2021 voor interieurontwerp.

Designtalent Fransje Gimbrère is in 2017 afgestudeerd van de Design Academy Eindhoven met haar project Standing Textile(s) en aangedragen als Young Talent voor de Design Prijs 2021-expositie in Design Museum Den Bosch.

Jeroen Junte is freelance journalist en researcher met een focus op design en architectuur. Naast vaste medewerker bij de Volkskrant, Elle Decoration en Architectuur NL, publiceert hij regelmatig in internationale magazines als Frame and DAMN. Jeroen is de auteur van de eerste design- en architectuurgids van Nederland.

PROGRAMMA

17 maart 2022  |  17 uur

  • 17:00   Ontvangst
  • 18:00   Start lezingen
  • 19:15   Drinks & bites

Aanmelden

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.