18 HOUTbaar woningen voor Woonzorg Nederland

Actualiteiten, Nieuws

18 HOUTbaar woningen voor Woonzorg Nederland

Door: Redactie ArchitectuurNL | 03-08-2023

Koopmans Bouw is gestart met de productie en montage van 18 duurzame, circulaire en levensloopbestendige woningen in Ten Boer. De woningen zijn gemaakt in opdracht van Woonzorg Nederland en hebben als doel om seniorenwoningen te vernieuwen van het wooncomplex Bloemhof in Ten Boer.

De woningen worden gerealiseerd volgens het houtbouwconcept HOUTbaar HUIS en geproduceerd in de assemblagehal van geWOONhout. Vervolgens worden ze in kant-en-klare modules naar de bouwplaats gebracht. Koopmans monteert meer dan één woning per dag, waardoor er weinig overlast in de omgeving is. Na de montage worden de modules afgewerkt en in hoog tempo opgeleverd aan Woonzorg Nederland.

Demontabel

Uniek aan deze woningen is dat ze volledig van hout zijn gemaakt en dat alle verbindingen zijn geschroefd. Hierdoor zijn de modules in de verre toekomst volledig losmaakbaar en opnieuw inzetbaar. Een hoge score ten aanzien van circulariteit dus. Daarnaast komt het hout uit duurzaam beheerde bossen en is per definitie een hernieuwbare grondstof. Bovendien worden voor iedere gekapte boom minimaal twee exemplaren geplant, zodat er ook in de toekomst voldoende grondstoffen beschikbaar zijn.

Aardbevingsbestendig

Tot slot is houtbouw een ideale oplossing voor dit gebied, omdat de woningen moeten voldoen aan de veiligheidseisen voor aardbevingsbestendig bouwen. Met het bouwconcept HOUTbaar HUIS wordt hier eenvoudig en volledig aan voldaan.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.