20 november: uitreiking Rietveldprijs

Actualiteiten, Evenementen, Nieuws

20 november: uitreiking Rietveldprijs

Door: Marjolein de Wit - Blok | 09-11-2022

Op zondagmiddag 20 november worden de winnaars van de Rietveldprijs en DUIC publieksprijs 2022 bekend gemaakt. Dit gebeurt tijdens een feestelijke bijeenkomst in POST Utrecht (Bibliotheek Neude); een van de genomineerde projecten. Publiek is van harte welkom om op 20 november 2022 van 14.30-16.00 uur de prijsuitreiking bij te wonen. Bij de Rietveldprijs hoort ook een publicatie die tijdens de bijeenkomst wordt gepresenteerd. Voor alle aanwezigen is er een gratis exemplaar!

In augustus maakte de jury van de Rietveldprijs – onder leiding van architect Janneke Bierman – de genomineerden bekend. De lijst bevat vijf zeer diverse projecten in Utrecht: variërend van een houten appartementengebouw dat verscholen ligt in het groen, een kindcentrum met een bijzonder ontsluiting, een hergebruikt jaren zestig-gebouw in Overvecht, het park langs het laatste stuk herstelde singel en de transformatie van het oude postkantoor tot bibliotheek.

De genomineerden – in willekeurige volgorde zijn:

Jury

De jury van de Rietveldprijs 2022 bestaat uit vier juryleden; voorzitter Janneke Bierman (BiermanHenket), stedenbouwkundige en architect Roy Bijhouwer (Quadrat), architect Carin ter Beek (BLAUW architecten) en Mark Minkjan (stadsgeograaf en architectuurcriticus). Bij het beoordelen van de Utrechtse bouwproductie van 2020 – 2021 kijkt de jury naar de kwaliteit van het project zelf, maar ook naar de bijdrage die het project levert aan de gebouwde omgeving van de stad Utrecht.

Aanmelden voor de bijeenkomst kan via het aanmeldformulier.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.