200 nieuwe studentenwoningen in Delft

200 nieuwe studentenwoningen in Delft

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 14-04-2010

De gemeente Delft en Timpaan, de andere projectontwikkelaar gaan het tekort aan studentenwoningen in Delft stevig aanpakken. Vandaag hebben wethouder Anne Koning namens het college van B&W van Delft en directeur Jaap Zwart van Timpaan een overeenkomst getekend om op het Pauwmolenterrein in Delft ruim 200 nieuwe studentenwoningen te bouwen.

Een deel van de woningen is bestemd voor studenten die willen samenwonen of vanuit huis een eigen bedrijf willen starten. Naast woningen komt er ook een zelfstandige bedrijfs- en/of ontmoetingsruimte van circa 280m2. De bouw zal naar verwachting zomer 2011 starten, nadat de milieu-effectrapportage (MER) is doorlopen en de bouwvergunning afgegeven. Deze MER is verplicht voor diverse ontwikkelingen in het hele gebied Delft-Zuidoost.

Landelijk tekort studentenhuisvesting
Het initiatief van de gemeente Delft en Timpaan heeft ook landelijk betekenis. Uit recent onderzoek in opdracht van het ministerie van VROM blijkt dat in veel universiteitssteden een tekort aan studentenhuisvesting bestaat. “Aan de oplossing van dit probleem levert Timpaan als maatschappelijk projectontwikkelaar zijn bijdrage”, zegt directeur Jaap Zwart. “De afgelopen jaren besteedde Timpaan veel aandacht aan het realiseren van betaalbare en kwalitatief hoogwaardige woningen voor starters. De Timpaan Verandawoning is hiervan een voorbeeld. Ook in Delft wil Timpaan er voor zorgen dat een eigen woning ook bereikbaar wordt voor studenten en andere starters op de woningmarkt.”

Wethouder Anne Koning: “Het is mooi dat het in deze nog steeds moeilijke economische periode is gelukt om voor het Pauwmolenterrein een goede ontwikkelingsmogelijkheid te vinden. Een dergelijk woningbouwplan voor studenten en starters is bijzonder welkom!”

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.