24 uur architectuur

24 uur architectuur

Nieuws
Door: Petra Starink | 17-06-2013

De Dag van de Architectuur 2013 staat in het teken van 24 uur Architectuur. In het weekend van 22 en 23 juni zijn op diverse locaties in het land exposities te zien, gebouwen zijn 24 uur open en er worden rondleidingen georganiseerd.

Terwijl dag en nacht elkaar afwisselen, zijn er gebouwen waar altijd leven is. Stations, (lucht)havens, ziekenhuizen, kantoren, maar ook winkels en hotels, of een combinatie daarvan, zijn 24 uur per dag in bedrijf. Ze kennen geen openings- en sluitingstijden; ze bewijzen de stad en de mensen een dienst.
Hieronder een paar locaties beschreven die u kunt bezoeken:

Stationsgebied Utrecht

In Utrecht nemen architecten, historici en kunstenaars u mee op sleeptouw door het Stationgsgebied en winkelcentrum Hoog Catharijne, en in Architectuurcentrum Aorta en Casco is de dubbelexpositie Urban Trajectories / Entanglement, over de beleving van stedelijke fietsroutes in Utrecht te bezichtigen.
Voor meer informatie zie: www.aorta.nu/dag-van-de-architectuur-utrecht

Hofpoort Rotterdam

In Rotterdam wordt de Hofpoort aan het Hofplein omgetoverd tot een 24-uur stad. Het gebied aan het Hofplein stond vroeger bekend als het kloppend hart van Rotterdam. Tijdens de Dag van de Architectuur laten AIR, het architectuurcentrum van Rotterdam, ZUS – de Dependance en Rotterdam Archiguides het opnieuw bruisen. Samen transformeren zij de Hofpoort 24 uur lang in een verticale stad, waar elk uur iets nieuws te beleven valt. Voor meer informatie zie: Activeren van Leegstand in Rotterdam

New Babylon Den Haag

In den Haag kunt u zich aansluiten bij een rondleiding door new Babylon. Het oude Babylon complex werd gebouwd in 1978. Het complex refereerde met een veelheid aan functies (kantoren, winkels, bioscoop, horeca) en belevingen aan de mythische stad Babylon. Meyer en Van Schooten Architecten renoveerden de gebouwen en voegden een aantal torens toe. Door toevoeging van appartementen ontstond echt een 24-uurs stedelijk leefgebied.
Voor meer informatie zie: www.dvda-denhaag.nl

Stedelijk en Rijks, NRC en ING in Amsterdam

In Amsterdam openen op zondag 23 juni meer dan 45 bijzondere gebouwen hun deuren en worden allerlei activiteiten georganiseerd. Meer informatie over de kaartverkoop vind je op deze site.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.