265 inzendingen gebouw van het jaar 2011

265 inzendingen gebouw van het jaar 2011

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 22-02-2011

Er zijn 265 projecten ingezonden voor BNA gebouw van het Jaar 2011: de prijs die een overzicht biedt van de nieuwste architectuur in Nederland. Ondanks de crisis in de bouw is het aantal inzendingen verrassend hoog. Op de website zijn vanaf vandaag alle inzendingen te zien.

Architecten hebben met deelname aan deze prijs de kans gegrepen hun werk te presenteren aan opdrachtgevers en publiek. De variatie in ingezonden projecten van een gerechtsgebouw, schoolgebouwen, zorginstellingen, culturele centra, bruggen tot particuliere woningen,laat de kwaliteit van het werk van architecten in de breedte zien en is ondanks de ingestorte bouwproductie groot. Naast nieuwbouw zijn ook restauratie- en herstructureringsprojecten ingezonden. Alle bouwwerken zijn ontworpen door BNA-leden en in 2010 in gebruik genomen.

Vijf deskundige jury’s buigen zich de komende weken over de ingezonden projecten, om per regio genomineerde en winnende gebouwen te bepalen, die tijdens regionale prijsuitreikingen bekend worden gemaakt. De landelijke jury selecteert daaruit de winnaar: hét BNA Gebouw van het Jaar 2011. Deze wordt onthuld op 28 april, tijdens een feestelijke prijsuitreiking met als thema effectiveness: de toegevoegde waarde van de architect voor zijn opdrachtgever.

BNA Gebouw van het Jaar 2011 wordt mede mogelijk gemaakt door Saint-Gobain Glass.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.