3D-app Binnenhof

Nieuws

3D-app Binnenhof

Door: Petra Starink | 13-12-2016

3d app BinnenhofNOV’82 Architecten heeft in opdracht van ProDemos een historische 3D-app van het Binnenhof gemaakt. De app toont het Binnenhof in 3D-modellen in vier tijdvlakken, en maakt een tijdreis door de geschiedenis. Lopend over het Binnenhof kun je op een tablet in 3D-modellen zien hoe in 1630, 1860, 1970 en 2016, het Binnenhof eruitzag. Iedere periode geeft achtergrondinformatie, politieke feitjes, architectonische wetenswaardigheden en anekdotes. Op vrijdag 9 december nam Stef Blok, minister voor Wonen en Rijksdienst de app als eerste in gebruik.

Renovatie van het Binnenhof

In 2020 start de renovatie van het Binnenhof. Het complex zal dan 5,5 jaar grotendeels gesloten zijn voor publiek. Met de 3D-app is het mogelijk om dit bijzondere stuk Nederlands erfgoed ook gedurende deze periode (virtueel) te bezichtigen.

Informatie

Tablets met de app zijn voor €5,- te huur bij het Bezoekerscentrum van ProDemos, Hofweg 1H in Den Haag. De route is zelf te bepalen. De rondwandeling is buiten en voert langs alle belangrijke gebouwen zoals de Ridderzaal, de Eerste Kamer, de Tweede Kamer en het Torentje.

Meer informatie via www.prodemos.nl/bezoekerscentrum

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.