3D geprinte brug

3D geprinte brug

Actualiteiten, Nieuws
Door: Jacqueline Knudsen | 15-06-2015

In het centrum van Amsterdam komt een stalen, in 3D geprinte brug vormgegeven door ontwerper Joris Laarman. Het project is een initiatief van de Nederlandse start-up MX3D. Heijmans draagt met bouwkundige en technische kennis bij om de brug te printen. De exacte locatie van de brug wordt binnenkort bekend gemaakt.

De samenwerking tussen Heijmans en Joris Laarman is een voorbeeld hoe er op vernieuwende wijze wordt gebouwd aan de contouren van de toekomst.  Innovatie is daarbij essentieel om duurzame en effectieve oplossingen te realiseren. Het MX3D-project is voor Heijmans een logische stap in de ontwikkeling naar een meer geautomatiseerde bouwplaats. Dankzij ICT en robotica ontstaan nieuwe mogelijkheden op het gebied van vormgeving, materiaalgebruik, logistiek en veiligheid.

Ontwerper Joris Laarman:  “Ik geloof sterk in de toekomst van digitale fabricage en lokale productie. Deze brug kan laten zien hoe 3D-printen eindelijk de wereld van grootschalige functionele objecten en duurzame materialen binnentreedt en tegelijkertijd een ongekende vormvrijheid mogelijk maakt”.

Projecten met 3D print

Heijmans werkt al op dezelfde manier samen met Studio Roosegaarde aan het innovatieve Smart Highway concept en met DUS Architects aan het 3D Print Canal House in Amsterdam. Eind september 2015 wordt er in Amsterdam een bezoekerscentrum geopend waar het publiek de voortgang van het project kan volgen.

Foto’s: Heijmans

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.