Experts over 3D printing

Experts over 3D printing

Nieuws
Door: Jacqueline Knudsen | 23-04-2013

Janjaap Ruijssenaars (Universe Architecture), Brian Peters (Building bytes) en Bart Veldhuizen (Shapeways) zullen spreken over 3D printed producten, bouwstenen en totale gebouwen, tijdens een lezingenavond in architectuurcentrum Rondeel in Deventer op donderdag 2 mei 2013.

De wereld van 3D en BIM heeft processen en werkwijzen van architecten de afgelopen jaren behoorlijk beïnvloed. In vervolg op de recente lezing over 3D-modeling (BIM) en de expositie ‘Van perspectief tot 3D’, staan op donderdagavond 2 mei de ontwikkeling van het 3D-printen centraal. Voor een live demonstratie zal het bedrijf 3D-printshop aanwezig zijn. Op deze avond zal duidelijk worden dat de techniek van 3D-printen van grote invloed kan zijn op ontwikkelingen binnen de architectuur.

Architectuurcentrum Rondeel nodigde drie innovatieve professionals uit om over deze ontwikkelingen te spreken:

  • Bart Veldhuizen (Shapeways): Wat zijn de mogelijkheden van het 3D-printen van producten?
  • Brian Peters (Building bytes): Wat is de betekenis van het product (zoals de door Peters ontwikkelde 3D-geprinte ‘baksteen’) als onderdeel van het gebouw, binnen de toekomstmogelijkheden van het 3D-printen. Zal de architect de modelleur worden die vanuit de markt gebouwspecifieke onderdelen samenvoegt? Is het mogelijk dat architecten in de toekomst hun eigen (bouw)producten voor hun gebouwen ontwerpen?
  • Janjaap Ruijssenaars (Universe Architecture): Of bestaat het gebouw helemaal niet meer uit de samenstelling van producten, maar uit een in een geheel geprinte architectuur zoals het Landscape House van Janjaap Ruijssenaars?

Voertaal: Nederlands (de presentatie van Brian Peters is in Engels)

Aanvang: 20.00 uur (zaal open 19.30 uur)

Locatie: Architectuurcentrum Rondeel, Stromarkt 18c, Deventer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.