4 torens Osdorp’ winnaar Gouden A.A.P.

4 torens Osdorp’ winnaar Gouden A.A.P.

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 26-04-2010

De winnaars van de Amsterdamse Architectuur Prijs 2010 (de Gouden A.A.P.) zijn het architectenbureau Wiel Arets Architects en de opdrachtgevers Bouwbedrijf M.J. de Nijs Project IV BV en Eigen Haard van het project ‘4 torens Osdorp’. Dit is woensdagavond tijdens een feestelijke bijeenkomst in Felix Meritis bekend gemaakt.

De Amsterdamse Architectuur Prijs is door ARCAM (Architectuurcentrum Amsterdam) in het leven geroepen en wordt toegekend aan architect en opdrachtgever van een in het voorafgaande jaar gerealiseerd project dat volgens een internationale jury boven alle andere uitsteekt. De jury bestond dit jaar uit de Nederlandse architect Marc Koehler, de Belgische architectuurcriticus Christophe van Gerrewey en de Duitse architectuurhistorica Angelika Schnell. Eerdere winnaars waren Dok architecten (2008) en Claus en Kaan Architecten (2009).

Alle 25 genomineerde gebouwen zijn opgenomen in de publicatie Amsterdamse Architectuur 2009-2010 (ARCAM POCKET 23). Marlies Buurman, Flora van Gaalen en Maarten Kloos (red.)
ISBN 9789076863962
Het rijk geïllustreerde boek (NL/EN) is te koop voor € 19,50 bij ARCAM, Architectura & Natura en de betere boekhandel, en te bestellen via www.arcam.nl.

ARCAM POCKET 23 is gepubliceerd met financiële steun van de sponsors van ARCAM, Gemeente Amsterdam en G&S Vastgoed.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.