44 procent omzetgroei met ArchiCAD

44 procent omzetgroei met ArchiCAD

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 26-10-2010

Hoewel architecten het momenteel ronduit zwaar hebben, blijken ze toch flink te investeren in software. Dat althans rapporteert Kubus architectural solutions. Tegen alle tendensen in wist het bedrijf over de eerste drie kwartalen van 2010 een omzetgroei van 44 procent te realiseren met de verkoop van BIM licenties en services ArchiCAD.

Directeur Erik Pijnenburg zegt dat het resultaat van de afgelopen negen maanden een voortzetting is van een trend die afgelopen twee jaar al zichtbaar werd. Kubus groeide met 27 respectievelijk 25 procent in 2008 en 2009. Het bedrijf mikte afgelopen jaren vooral op de ontwerpende bouw , maar de vraag vanuit de uitvoerende bouw werd niet uit het oog verloren. Het schrijft een deel van het succes toe aan de open BIM benadering en samenwerking met leveranciers uit andere disciplines.

De vorig jaar geïntroduceerde BIM Model Server draagt voor een groot deel bij aan de omzetgroei van Kubus. Door de client-server architectuur kunnen bedrijven via een normale internetverbinding samenwerken aan hetzelfde BIM Model zonder dure capaciteit via terminal servers in te huren bij data centra. Kubus is met ArchiCAD een belangrijke speler op het veld van BIM oplossingen in Nederland en België. Het bureau telt 30 koppen en heeft vestigingen in Eindhoven, Amsterdam en Rotterdam en een ontwikkelafdeling in Belgrado.

Bekijk hier de video van het interview met Thomas Rau

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.