LEVS ontwerpt Gershwin Brothers

LEVS ontwerpt Gershwin Brothers

Nieuws
Door: Petra Starink | 17-12-2015

Voor de kavels 13 en 15 van het Zuidasgebied Gershwin ontwerpt LEVS architecten twee gebouwen met 159 huurwoningen voor het middensegment. Gershwin ligt in het centrum van Amsterdam Zuidas en wordt gekenmerkt door een ruimtelijk gedifferentieerd milieu van hoge en lage blokken.

Het gebied Gershwin, genoemd naar de Amerikaanse componist, ligt in het centrum van de Amsterdamse Zuidas. In totaal verrijzen hier zo’n 1.300 woningen in uiteenlopende prijsklassen. De opdracht voor de 159 woningen in appartementencomplex Gershwin Brothers omvat kavel 13 en 15 en ligt aan de Buitenveldertselaan en De Boelelaan. Het project telt circa 22.000 m2 bvo. Op de begane grond zijn commerciële ruimtes voorzien en het geheel wordt gebouwd op een ondergrondse parkeergarage van twee lagen.

De 159 appartementen zijn verdeeld over twee aparte woongebouwen en hebben ieder een geheel eigen karakter. Gebouw “George” (kavel 15)  is een hoog hoekgebouw met een nuchtere uitstraling. Gebouw “Ira” (kavel 13) oogt met zijn tweekleurige metselwerk warmer, is ingetogener van schaal en met zijn uitkragende balkons rijker gedetailleerd. Medio januari 2016 wordt een aanvang gemaakt met de realisatie van kavel 13 en 15. De oplevering wordt medio oktober van 2017 verwacht.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.