Subsidie groene daken Amsterdam

Actualiteiten, Nieuws

Subsidie groene daken Amsterdam

Door: Petra Starink | 04-02-2016

Amsterdam telt ongeveer 12 km aan platte daken volgens Amsterdam Rooftop Solutions. Veel van deze daken worden niet gebruikt, terwijl ze de ideale oplossing bieden voor vergroening van de stad, hitte-reductie, waterberging en energie productie. Voor eind 2018 wil de Gemeente Amsterdam 50.000 m2 aan begroeide daken aan de stad toevoegen. Vanaf 1 februari is er subsidie beschikbaar.

De subsidieregeling bestaat uit een bijdrage van 50% van de kosten tot een maximum van 30 euro per m2. Platte daken van meer dan 30 m2 die ingericht worden als begroeid dak komen in aanmerking. De belangrijkste wegingscriteria bij het toekennen van de subsidie zijn zichtbaarheid, toegankelijkheid, waterberging en biodiversiteit. De gemeente stelt per kwartaal 125.000 euro beschikbaar tot eind 2018.

Dakdokters

Het Amsterdamse bedrijf De Dakdokters, dat sinds haar oprichting in 2010 meer dan 20.000 m2 aan de stad heeft toegevoegd, merkte sinds 2014 een flinke afname op het gebied van begroeide daken. De beschikbare subsidies waren versnipperd en daardoor onduidelijk. Friso Klapwijk, mede-oprichter van De Dakdokters en voorzitter van de Vakgroep voor Dak- en Gevelbegroeners, signaleert deze trend in de gehele branche. Deze subsidie zal een nieuwe impuls geven aan de ontwikkeling van een gezond daklandschap. ‘Het stimuleren van begroeide daken is noodzakelijk en logisch’, aldus Klapwijk. ‘Begroeide daken bieden voordelen voor alle inwoners van de stad. Het is logisch dat we daar als gemeenschap aan bijdragen.

Meer informatie over de subsidieregeling

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.