Kraaijvanger ontwerpt kantoor Rabobank

Kraaijvanger ontwerpt kantoor Rabobank

Actualiteiten, Nieuws
Door: Petra Starink | 09-02-2016

Kraaijvanger rabobank GoudaKraaijvanger Architects heeft met bouwer Dura Vermeer de ontwerp- en bouwtender voor het nieuwe kantoor van Rabobank Gouwestreek gewonnen. Het kantoor komt naast het NS station van Gouda te staan. Het ontwerp kenmerkt zich door de integrale benadering van exterieur en interieur. De bouw start naar verwachting in het najaar van 2016.

BREEAM-Excellent certificaat

De selectiecommissie van Rabobank Gouwestreek koos voor de combinatie Dura Vermeer en Kraaijvanger Architects vanwege het beste ontwerp met de meeste kwaliteit voor klanten en medewerkers. Het kantoor biedt onderdak aan de vier huidige vestigingen die nu in de stad verspreid zijn. Het  ontwerp is flexibel genoeg om het totale vloeroppervlak (4.750 m2) te delen met een andere gebruiker en voldoet het aan alle eisen voor een BREEAM-Excellent certificaat. Er is rekening gehouden met de complexiteit van bouwen langs het spoor.

Glazen box

Passend in een strook met beeldbepalende gebouwen heeft Kraaijvanger Architects een kantoor ontworpen dat staat als een huis en tegelijkertijd transparant is. Het ontwerp bestaat uit een stevige rug van baksteen waarvoor een glazen box staat. Hiermee wordt beantwoord aan de tweeledige identiteit van de Rabobank: de rug staat voor soliditeit en betrouwbaarheid, het glazen volume voor toegankelijkheid, contact met de omgeving en een transparante organisatie.

Verbinden

Centraal in het ontwerp staat het thema ‘verbinden’ op verschillende niveaus. Er is rekening gehouden met de betrokkenheid van lokale partijen in de totstandkoming van het gebouw. Letterlijk is het thema vertaald in het hart van het gebouw waar ontmoetingen plaats vinden. Door ruimte te geven aan een publiek programma wordt de verbinding met de stad versterkt. Het kantoor biedt faciliteiten voor bijeenkomsten.

De winnende inzending is een voorlopig ontwerp. De komende periode staat in het teken staat van het aanvragen van de benodigde vergunningen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.