NDSM-werf krijgt 700 woningen

NDSM-werf krijgt 700 woningen

Nieuws
Door: Petra Starink | 07-03-2017

Op de NDSM-werf in Amsterdam komen 700 woningen. Aan de Pontkade worden de eerste 245 woningen gerealiseerd in combinatie met horeca en retail. Aansluitend volgen nog 455 woningen op de werf.

Amsterdam Waterfront

Amsterdam Waterfront, het ontwikkelconsortium bestaat uit BIESTERBOS (onderdeel van VolkerWessels) en Reggeborgh, en transformeert de NDSM-werf in een levendig stadsdistrict. Er worden woningen in diverse categorieën gerealiseerd die de levendigheid en uitstraling van het gebied moeten versterken.

Pontkade

Pontkade, direct aan het aanlandingspunt van de pont krijgt retail en horeca (circa 3.800m²) op de begane grond. De bouw start nadat de gemeente de grond bouwrijp heeft gemaakt. In 2016 leverde Amsterdam Waterfront al een grootschalige gemengde woningontwikkeling op bestaande uit bijna 380 studentenwoningen gecombineerd met een ROC van 4.000 m².

Appartementenhotel

Aan de waterzijde wordt een internationaal appartementenhotel ontwikkeld, met horeca- en kantoorprogramma, en ongeveer 150 koop- en huurwoningen. De plannen hiervoor zijn al ingediend. Momenteel wordt aan de waterzijde het gebouw DEK5 (3.000 m²) ontwikkeld. Dit gebouw, met een sterke architectonische uitstraling, biedt ruimte aan aansprekende creatieve bedrijven.

Impressies Pontkade: ontwerp door de Architekten Cie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.