70F architecture wint World Architecture Festival X-award

Nieuws

70F architecture wint World Architecture Festival X-award

Door: Petra Starink | 13-12-2018

Architectenbureau 70F architecture heeft de WAFX-award 2018 gewonnen. Zonnepanelen boven de snelweg werd gekozen als beste project in de categorie ‘Klimaat, Energie en Koolstof’. De prijs werd donderdag 29 november tijdens het World Architecture Festival in Amsterdam uitgereikt.

Zonnepanelen boven snelweg

Zonnepanelen boven de snelweg biedt een alternatief voor zonnepanelenvelden die kostbare grond in dichtbevolkte gebieden in beslag nemen. Eind 2018 adopteerde NUON/Vattenfall het concept dat reeds in 2015 werd bedacht, en werd opdrachtgever. Behalve het dubbelgebruik van de grond die infrastructuur beslaat, biedt het project een grote geluidsreductie (-18dB) voor de omgeving en laat het zien dat duurzaamheid ook mooi kan zijn. De eerste uitvoering is gepland boven de A6 in Almere, ter hoogte van het Floriade gebied.

De WAFX awards worden toegekend aan toekomstige projecten die de belangrijkste ecologische en maatschappelijke uitdagingen identificeren die architecten in de komende tien jaar actief willen aanpakken. Deze uitdagingen omvatten verschillende thema’s, zoals klimaatverandering, energiebesparing en koolstofemissies, verspilling van water en schaarste, vergrijzing van de bevolking en gezondheidskwesties, herbruikbare materialen, slimme steden, bouwtechnologie, culturele identiteit, ethiek en macht en rechtvaardigheid. Bas ten Brinke, architect en eigenaar van 70F architecture, was persoonlijk aanwezig om de prijs in ontvangst te nemen.

Het project is een voorbeeld van disruptieve innovatie gecombineerd met vormgeving en biedt een veelzijdig oplossing voor een grootschalig actueel probleem.

Beeld: 70F architecture

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.