Hergebruikte materialen in wijkwinkelcentrum Columbus

Nieuws

Hergebruikte materialen in wijkwinkelcentrum Columbus

Door: Petra Starink | 12-07-2016

Almere Poort heeft er een nieuw woon- en winkelcomplex bij: Columbus. Het ontwerp is van architect Erick van Egeraat. Hij koos voor bijzondere ontwerp- en materiaalkeuzes. Het complex springt in het oog door zijn unieke vormgeving en duurzame oplossingen. Dankzij de hergebruikte materialen, waaronder vijftig procent hergebruikt beton, FSC gecertificeerd hardhout en toepassing van energiezuinige installaties en LED-verlichting, voldoet het complex aan de vele moderne duurzaamheidseisen.

Het complex aan de Olivier van Noortstraat omvat 30 luxe huurappartementen, een AH, een bloemenzaak en een Gall & Gall. Architect Erick van Egeraat koos voor bijzondere ontwerp- en materiaalkeuzes, zoals vegetatiedaken, grote glasvlakken, wit gestucte en gesausde gevels met geïntegreerde plantenbakken en bijzondere detaillering van de blank gelakte mahoniehouten kozijnen.

Verspringende galerij

De gevel is opgedeeld met in diepte verspringende delen waardoor een heel dynamisch aantrekkelijk geheel ontstaat. Het interieur bevat bijzondere kenmerken, zoals de verspringende galerij met een slanke glazen balustrade in combinatie met de mahoniehouten kozijnen en vloerdelen. De appartementen variëren door hun indeling en oppervlaktes en zijn in hoge kwaliteit afgewerkt. Bij elk appartement hoort een parkeerplaats in de privégarage.

Duurzaamheid

De vegetatiedaken zorgen voor een natuurlijke isolatie en het opvangen en filteren van water. De warmte van de koelingen in de supermarkt wordt hergebruikt voor het verwarmen van het gebouw. Samen met de beplanting in de gevels, de daktuin van de appartementen en het groene parkeerterrein voor winkelende klanten leiden deze keuzes tot een fikse verlaging van de CO2-uitstoot.

Ontwikkelaar Bun bouwt samen met het bouwbedrijf Van Wijnen Lelystad B.V. sinds 2015 aan de realisering van Columbus.

Meer info over Columbus is hier te vinden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.