Concertgebouw Elbphilharmonie via drone te bekijken

Nieuws

Concertgebouw Elbphilharmonie via drone te bekijken

Door: Petra Starink | 19-07-2016

In Hamburg wordt op 11 en 12 januari 2017 het concertgebouw Elbphilharmonie geopend. Het ontwerp is van de Zwitserse architecten Herzog & de Meuron. Gevestigd in de moderne havenwijk HafenCity biedt het concertgebouw plek aan drie concertzalen, een plaza waar bezoekers op 37 meter hoogte van een uitzicht over de stad kunnen genieten en een hotel. Geïnteresseerden kunnen het unieke concertgebouw nu al digitaal verkennen.

Boven het vroegere pakhuis A, waar in het verleden thee, tabak en cacao lag opgeslagen, reikt nu een nieuw gebouw zo’n 110 meter de lucht in. Dankzij de unieke architectuur staat de Elbphilharmonie voor de contrastrijke en maritieme flair van de stad, die tussen traditie en moderniteit met veel durf, creativiteit, innovatie en een internationale instelling haar toekomst vormgeeft. Dit gebouw symboliseert de ruwheid en de schoonheid van Hamburg.

Concertzaal op hoogte van 50 meter

Het hart van de Elbphilharmonie is een concertzaal op een hoogte van 50 meter met 2.100 zitplaatsen, die vanwege de geluidsisolatie van de rest van het gebouw is losgekoppeld. Voor de perfecte akoestiek hebben de architecten samen met de akoesticus Yasuhisa Toyota een bijzondere wand- en plafondstructuur ontwikkeld: de zogenaamde “witte huid“. Deze structuur, bestaande uit 10.000 op de millimeter nauwkeurig en afzonderlijk gefreesde gipsvezelplaten, zorgen voor een doelgerichte spreiding van het geluid en maken elk bezoek tot een overweldigende klankbeleving.

De muziek die in de Elbphilharmonie Hamburg ten gehore gebracht zal worden, is kleurrijk en vol contrast. Na het openingsconcert volgt een festival van drie weken, waar onder andere het Chicago Symphony Orchestra, de Wiener Philharmoniker en de Berlijnse band Einstürzende Neubauten spelen. Als huisorkest zal het NDR Elbphilharmonie Orchester onder leiding van hoofddirigent Thomas Hengelbrock het concertgebouw openen.

Architectuur via drone

De Elbphilharmonie Hamburg is op een platform digitaal te bekijken. De architectuur van de Elbphilharmonie  is tijdens een razendsnelle dronevlucht vastgelegd. De drones ‘Rock en Roll’ laten bezoekers in rond en over het concertgebouw vliegen, waarbij zij hun eigen route kiezen en het nieuwe iconische gebouw en de stad uit verschillende perspectieven kunnen bekijken.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.