Rotterdamse Toren van Babel

Rotterdamse Toren van Babel

Nieuws
Door: Petra Starink | 11-10-2016

Rotterdamse Toren van BabelDe ‘Rotterdamse Toren van Babel’ van architect Laurens Boodt is de winnaar van de prijsvraag ‘Open Oproep Gezinsappartementen’. Het ontwerp biedt een onderscheidend woonconcept voor gezinnen die in de stad willen blijven wonen. Voor de plek met uitzicht over de Maas en de Schiehaven hebben Laurens Boodt en AM een plan ontwikkeld voor een gebouw met 25 gezinswoningen. Het plan werd ontwikkeld met vastgoedontwikkelaar AM en Bartels Ingenieursbureau.

Straatleven boven

In het ontwerp van de Rotterdamse Toren van Babel is het straatleven om het gebouw naar boven gewikkeld. Hiermee ontstaat een verbinding tussen de woningen en de openbare ruimte. De 25 gezinsappartementen met oppervlaktes van 70 tot 160 m2, kunnen naar keuze van de koper worden ingedeeld. Het complex biedt ruimte aan een tweelaagse parkeergarage,  een lift, een plein op de eerste verdieping, een binnentuin en de mogelijkheid voor een dakterras. Het gebouw is ontwikkeld voor de locatie aan de Kratonkade hoek Loods Celebes op de Lloydpier in Rotterdam.

Toren van Babel

Het plan Rotterdamse Toren van Babel is geïnspireerd op het gelijknamige schilderij van Pieter Bruegel; daarop loopt een straat, die de ruimtes verbindt, buitenom de toren omhoog. De planning voorziet erin dat de realisatie medio 2018 zal starten.  

www.laurensboodt.com.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.