Parkeergarage met wokkelvormige hellingbanen

Parkeergarage met wokkelvormige hellingbanen

Nieuws
Door: Petra Starink | 16-01-2017

De nieuwe bovengrondse parkeergarage naast het centraal station in Zutphen is open voor publiek.  De parkeergarage is voorzien van twee wokkelvormige hellingbanen die worden gebruikt als in- en uitrit. Architectenbureau MoederscheimMoonen is verantwoordelijk voor het ontwerp. Bouwbedrijf Aan de Stegge en dochteronderneming Contintental Car Parks realiseerden de nieuwe parkeergarage in opdracht van de NS in 6 maanden tijd.

Verticaal houten lamellen

De eerste bovengrondse parkeergarage in Zutphen bestaat uit vier bouwlagen en biedt plek aan 375 auto’s en ruim 600 fietsen. De hoofdvorm van de parkeergarage is geïnspireerd op de historische pakhuizen van de Hanzestad. De gevel van verticaal houten lamellen onderschrijft dit beeld en zorgt er tevens voor dat het gebouw licht, luchtig en ruimtelijk blijft. Een echte eye-catcher worden de twee wokkelvormige hellingbanen die de verschillende verdiepingen met elkaar verbinden. Gezien het gebruik van de parkeergarage in de dag- als nachtsituatie is er veel aandacht besteed aan het gevoel van een aangename en veilige omgeving. De gevel wordt continu verlicht met ledverlichting.

Beeld: Aan de Stegge

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.