Mecanoo wint prijs voor Universal Design met HOME

Nieuws

Mecanoo wint prijs voor Universal Design met HOME

Door: Petra Starink | 13-03-2017

Cultuurcentrum HOME in Manchester, ontworpen door Mecanoo architecten is bekroond met de Civic Trust Selwyn Goldsmith Award voor Universal Design. HOME is ontworpen voor de productie en vertoning van geëngageerd en vooruitstrevend theater, films en beeldende kunst. Het gebouw is laagdrempelig en een culturele broedplaats waar makers en publiek elkaar ontmoeten.

Het gebouw uit beton, hout, glas en metaal heeft de prijs ontvangen omdat het laat zien dat “intensief overleg en samenwerking met mensen met een functiebeperking en belangengroeperingen een inclusief ontwerp oplevert dat geen enkele gebruiker uitsluit.”

Library of Birmingham

Het is de tweede keer dat Mecanoo deze prestigieuze prijs ontvangt. In 2015 kreeg het bureau de Selwyn Goldsmith Award voor de Library of Birmingham. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de Civic Trust Awards.

Selwyn Goldsmith Award

De Selwyn Goldsmith Award, vernoemd naar een van de grondleggers van Universal Design, bekroont projecten in de gebouwde omgeving die zo zijn ontworpen dat ze rekening houden met de behoeften van alle gebruikers en daarom voor iedereen op een gelijkwaardige manier gebruikt kunnen worden.

Beeld: Mecanoo architecten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.