9 miljoen voor Stelling van Amsterdam

9 miljoen voor Stelling van Amsterdam

Nieuws
Door: Petra Starink | 16-02-2017

De provincie Noord-Holland investeert de komende vier jaar 9 miljoen euro in het behoud en de exploitatie van de Stelling van Amsterdam. De Stelling van Amsterdam is aangelegd tussen 1880 en 1914 en bestaat uit in totaal 46 forten en batterijen en diverse dijken en sluizen. Twintig jaar geleden werd de Stelling van Amsterdam UNESCO Werelderfgoed.  

Werelderfgoed bevorderen

De bijdrage van de provincie moet de komende vier jaar verdere ontwikkelingen van de Stelling mogelijk maken en behoud en onderhoud van het werelderfgoed bevorderen. De provincie Noord-Holland is als UNESCO ‘site holder’ verantwoordelijk voor het behoud van dit werelderfgoed. De afgelopen jaren hebben steeds meer forten een nieuwe functie gekregen. het zorgt voor werkgelegenheid en maakt de forten toegankelijk voor publiek.

Verder ontwikkelen

Met de bijdrage van de provincie kunnen de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie zich verder ontwikkelen. Zo gaat naar verwachting eind 2017 het tweede bezoekerscentrum voor de Stelling van Amsterdam in Fort bij Krommeniedijk open. Daarnaast zet de provincie zich samen met de provincies Utrecht, Gelderland, Noord-Brabant en Zuid-Holland in voor de nominatie van de Nieuwe Hollandse Waterlinie als UNESCO Werelderfgoed als uitbreiding van de Stelling van Amsterdam.

Foto: Fort Bezuiden Spaarndam-Gemeente Noord-Holland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.