9/11 memorial paviljoen geopend

Nieuws

9/11 memorial paviljoen geopend

Door: Jacqueline Knudsen | 19-05-2014

Op 15 mei 2014 heeft  president Obama Het Nationale 11 september Memorial Museum van de World Trade Center in New York geopend. Het Paviljoen en Museum opent voor het publiek op 21 mei 2014. De naam van het Memorial Plaza is ‘Reflecting Absence’. Vanuit twee vierkante vijvers, de footprint van de twee verdwenen WTC torens, valt het water de diepte in, in de innerlijke leegte.  Het is een fysieke weerspiegeling van de monumentale afwezigheid gecreëerd door de tragische gebeurtenissen van 11 september 2001.
Snøhetta ’s Paviljoen, de entree naar het Memorial museum, weerspiegelt juist aanwezigheid: van het huidige moment, de tijd , het weer, de bomen, de omliggende gebouwen, en in het bijzonder van alle bezoekers van de Memorial. De Memorial fonteinen laten bezoekers het verleden herdenken, terwijl het glazen paviljoen de blik en gedachten richt naar het heden en de toekomst.

Architect Craig Dykers van Snøhetta geeft in dit filmpje een korte toelichting op zijn ontwerp van het paviljoen:Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.