A Tale of Tub: oproep voor tentoonstellingsbijdragen

Evenementen, Exposities, Nieuws

A Tale of Tub: oproep voor tentoonstellingsbijdragen

Door: Redactie ArchitectuurNL | 08-12-2021

De organisatie van de tentoonstelling ‘A Tale of A Tub’ doet een open oproep voor de derde editie van deze serie zomertentoonstellingen. De oproep is gericht op het faciliteren van tentoonstellingsprojecten die zijn geconceptualiseerd in de context van Rotterdam.

De open call wordt opgesteld in samenwerking met CBK Rotterdam en is gericht op tentoonstellingsvoorstellen van internationale curatoren in alle stadia van hun professionele loopbaan. Het gaat daarbij om de positie en rol van de curator in het algemeen waarbij de organisatie uitkijkt naar voorstellen van kunstenaars, ontwerpers, theoretici, architecten en praktijkmensen uit verschillende onderzoeksgebieden. Voorstellen die rollen door elkaar halen omwille van zelfrepresentatie komen niet in aanmerking.

Deze open oproep maakt deel uit van de jarenlange inzet van A Tale of A Tub om de dialoog tussen kunstenaars, internationale curatoren en culturele (kunst)beoefenaars te bevorderen om in de context van Rotterdam te werken. De organisatie is dan ook op zoek naar voorstellen die contextgevoelig zijn. Op zoek naar hun inscriptie in de culturele en sociaal-politieke achtergronden waartegen Rotterdam wordt gepositioneerd. Maar ook naar het leggen van betekenisvolle verbindingen tussen kunstenaars en publiek in relatie tot de diversiteit aan woon- en werkpraktijken die de stad omvat.

De curator van het geselecteerde tentoonstellingsvoorstel wordt uitgenodigd voor een korte werkperiode in Rotterdam begin 2022. Hierin zal hij atelierbezoeken afleggen en verder kennis maken met de stad en haar culturele instellingen.

Praktisch

  • Deadline voor het indienen van aanvragen: vrijdag 14 januari 2022
  • Juryberaadslaging en aankondiging: eind januari 2022
  • Werkbezoek aan Rotterdam van geselecteerde curator: tussen februari – april 2022
  • Tentoonstellingsdata: 9 juli – 28 augustus 2022
  • Informatie over de voorwaarden en indienen van het voorstel is te vinden op de website.

Afbeeldingen: A Tale of Tube

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.