A3 architecten ontwerpt seniorenwoningen in Soest

Actualiteiten, Nieuws, Project kort

A3 architecten ontwerpt seniorenwoningen in Soest

Door: Redactie ArchitectuurNL | 04-08-2023

In opdracht van Cocon Wonen ontwerpt A3 Architecten 49 seniorenappartementen op het Orlando terrein in Soest. Hiermee komt Concon Wonen tegemoet aan de groeiende vraag naar passende woningen voor senioren. Het programma bestaat uit 27 appartementen in de sociale huursector en 22 appartementen in de vrije huursector.

Het project wordt gerealiseerd in een bouwteam bestaande uit Cocon Wonen, de door hen ingeschakelde adviseurs van A3, Stijlgroep en Stad-en -Ommeland, en ontwikkelende bouwer Dura Vermeer Bouw Hengelo. De bouwteamovereenkomst werd op 27 juli ondertekend door Dick Mol, directeur bestuurder Cocon Wonen en Koert Terhürne, directievoorzitter Dura Vermeer Bouw Hengelo.

Interactie

De ontwikkeling bestaat uit 27 woningen in de sociale huursector en 23 woningen in de middenhuursector. Een speciale focus bij het totale ontwerp ligt op het bevorderen van sociale interactie en gemeenschapszin. Naast de 3-kamerwoningen is derhalve een ontmoetingsruimte gepland die bovendien de verbindende schakel met het bestaande gebouw De Vijverhof vormt. Hier zal het nieuwe kantoor van Cocon Wonen worden gevestigd.

Informatiebijeenkomsten

Om het nieuwbouwplan zoveel mogelijk in lijn te krijgen met de wensen en behoeften van zowel omwonenden als geïnteresseerden, zijn drie informatiebijeenkomsten georganiseerd. Hier konden buurtbewoners en belangstellenden reageren op het voorlopige ontwerp. De feedback die is ontvangen heeft geleid tot aanpassingen van het plan, onder andere op het gebied van groenvoorzieningen en parkeermogelijkheden.

Na de zomervakantie gaat de formele procedure voor het bestemmingsplan van start. De daadwerkelijke bouwwerkzaamheden zijn gepland om medio 2024 te starten.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.