Aaibare kuswoning

Aaibare kuswoning

Nieuws
Door: Petra Starink | 24-01-2012

Na een succesvol jaar maakt Kus & Sloop 100% lokaal een doorstart met een nieuwe kuswoning,  een ow-zo zacht ontwerp van Stichting Freehouse , uitgevoerd door de beste handwerkers uit de Afrikaanderwijk in Rotterdam.

In 2010 opende Kus & Sloop haar eerste vijf kuswoningen aan de Pretorialaan: appartementen die in samenwerking met 100% lokale kunstenaars waren voorzien van een uniek interieur, waar gasten konden overnachten. Passend binnen de plannen van de vernieuwing van de Afrikaanderwijk werden de kuswoningen ondergebracht in tijdelijke  leegstaande appartementen, wachtend op hun opknapbeurt. Een jaar lang heeft het project gasten getrokken vanuit de hele wereld.
Het project Kus & Sloop bood de gelegenheid de Afrikaanderwijk op een eigenzinnige manier te ervaren.

Aaibure kuswoning

De vormgeving rond het nieuwe huis  is tot stand gekomen in samenwerking met Stichting Freehouse.  Het Wijkatelier, onderdeel van stichting Freehouse  breide, haakte, weefde en borduurde met de beste handwerkers uit de Afrikaanderwijk een compleet interieur om de oude Kus&Sloop-meubels te voorzien van een zachte, wollen deken. Met het ontwerp blaast het Wijkatelier niet alleen nieuw leven in een allegaartje van meubels, maar ook in de bijna verdwenen ambachten. De kuswoning maakt de lokale handwerktechnieken en haar nieuwe toepassingen zichtbaar en aaibaar. De kuswoning is te huur voor een nacht, weekend of week.
Kus & Sloop is een initiatief van Vestia Rotterdam Feijenoord en powered bij bureau M.E.S.T.

In nummer 5 van ArchitectuurNL 2011 stond een interview met bureau M.E.S.T.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.