Aanbesteding Rijksmuseum nog niet rond

Aanbesteding Rijksmuseum nog niet rond

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 27-08-2007

De aanbesteding van de verbouwing van het Rijksmuseum in Amsterdam is voor de kerst afgerond. Dat blijkt uit de antwoorden van minister Plasterk op kamervragen van de ChristenUnie over de vertraging.
De minister wijt de vertraging vooral aan het uitblijven van een bouwvergunning. Die vergunning is er nu eindelijk, maar is nog niet ‘onherroepelijk’, aldus de minister. Pas wanneer dat het geval is, kan de aanbesteding afgerond worden en een definitieve planning met de aannemer worden gemaakt. Dat kan nog tot de kerst duren.

Toen de architecten Cruz en Ortiz in 2001 het ontwerp voor het vernieuwde Rijksmuseum presenteerden, werd al snel duidelijk dat het project langer dan twee jaar zou gaan duren. Ook bleek de geplande 200 miljoen euro niet toereikend. De kosten liggen al op zeker 270 miljoen euro. Het museum zal naar verwachting pas in 2010 weer volledig toegankelijk zijn voor het publiek.

Plasterk stelt dat er niet onvoorbereid aan het verbouwingsproject is begonnen. Toch zegt hij dat door het ontwerp van de architecten de verbouwing en renovatie ‘veel ingrijpender’ is dan in 2000 werd voorzien. Zo krijgt het museum een verdiept plein onder de onderdoorgang en leeggemaakte binnenhoven: Daardoor werd het verbouwingsplan veel complexer en is het museum veel langer dicht dan de genoemde twee jaar.

Bron: Nieuwsbank

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.