Aandacht op tv voor architect van P3

Aandacht op tv voor architect van P3

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 04-12-2007

Architect Johan Meijer zal aan het poppodium P3 aandacht besteden in het RTL7-programma ‘Nederland bouwt’ op zondag 9 december. P3 is een ontwerp van het bureau bd architectuur.

,,Popcentra zijn een nieuw fenomeen”, legt Meijer uit. ,,Een poppodium stelt zijn eigen eisen aan het ontwerp. In het programma ga ik in op de uitdagingen en onze oplossingen.”

‘Nederland bouwt’ is een programma waarin de Nederlandse bouwwereld in beeld wordt gebracht. In het item ‘Architecten in beeld’ staan een architect en zijn ontwerp centraal. Meijer: ,,De Bond van Nederlandse Architecten deed een oproep om je hiervoor op te geven. Wij wilden graag een project aanmelden, dat ook een groter publiek trekt.”

In het programma, dat zondag 9 december om 10.25 uur begint, legt Meijer uit hoe het ontwerp is ontstaan. ,,De vraag was een gebouw te ontwerpen voor muziek en optredens met een goede akoestiek, een minimum aan geluidsoverlast en toegankelijk voor iedereen. Door het doel en de gebruikers centraal te stellen, zijn wij erin geslaagd een functioneel en karakteristiek gebouw te ontwerpen voor een brede doelgroep met daarin een grote en een kleine concertzaal, een toneelzaal, oefenruimtes, cafés en kantoorruimte.”

Lees meer over dit project

Bron: Noordhollands Dagblad

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.