Aanleg van kabelbaan op Floriadeterrein

Nieuws

Aanleg van kabelbaan op Floriadeterrein

Door: Petra Starink | 27-01-2021

Op een hoogte van 35 meter kunnen bezoekers in 5 minuten de Floriade 2022 in Almere van bovenaf ervaren. Tussen het zuidelijke deel van het Floriade-park en het noordelijke deel gaat een 850 meter lange kabelbaan de bezoekers verplaatsen.

Start aanleggen kabelbaan Floriadeterrein

De Doppelmayr/Garaventa Group en advies- en ingenieursorganisatie Arcadis zijn al gestart met de aanleg van de kabelbaan. Verwacht wordt dat die begin juni 2021 gereed zal zijn. Bezoekers van Floriade Preview in 2021 gaan al gebruikmaken van de kabelbaan. Zij stappen op in het noordelijke deel van het terrein dat grenst aan het Weerwater, maken een rondje via het zuidelijk deel over de A6 en komen weer bij het opstappunt uit. Vanwege de bouwwerkzaamheden die tot de opening in april 2022 plaatsvinden wordt het station in het zuidelijk deel nog niet in gebruik genomen.

Growing Green Cities

Floriade heeft samen met Arcadis, Doppelmayr/Garaventa Group, Gemeente Almere en andere externe partners een ambitie op groene mobiliteit voor Floriade Expo 2022. “De kabelbaan past goed bij het thema ‘Growing Green Cities’, omdat het een duurzaam transportmiddel is met een gering elektrisch energieverbruik en hoge efficiëntie qua infrastructuur. Met slechts 2 stations en 7 masten neemt het minimale ruimte in beslag. Bovendien krijgt de kabelbaan een herbestemming na de ontmanteling op deze Expo”, zegt Sven Stimac, Chief Operating Officer Floriade Expo 202.2

Kabelbaan voor iedereen toegankelijk

Het kabelbaantraject loopt diagonaal over het Floriade-terrein. Beide opstapstations worden gelijkvloers geplaatst en zijn via voet- en fietspaden bereikbaar. De kabelbaan is voor iedereen toegankelijk.

Kabelbaan over de A6

Het unieke is dat de rijksweg A6 wordt overgestoken. Dit wordt de eerste kabelbaan in Nederland die deels boven een snelweg loopt.  Hierover heeft afstemming plaatsgevonden met Rijkswaterstaat zodat de oversteek van de rijksweg voor zowel het wegverkeer als de gebruikers van de kabelbaan veilig is en niet leidt tot hinder voor het wegverkeer.

Floriade 2022

Van 14 april tot en met 9 oktober 2022 wordt de Floriade Expo 2022 in Almere gehouden. De Nederlandse tuinbouw presenteert samen met nationale en internationale partners, innovaties en oplossingen voor duurzame en leefbare steden. Het thema “Growing Green Cities” staat centraal.

Beeld: Doppelmayr

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.