Academie van Bouwkunst in de prijzen

Academie van Bouwkunst in de prijzen

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 30-06-2009

In de RDM Campus in Rotterdam werd zaterdag tijdens de Dag van de Architectuur de uitslag van de Archiprix 2009, de prijs voor het beste afstudeerplan, bekendgemaakt. Dingeman Deijs won de eerste gedeelde prijs voor zijn afstudeerplan ‘Uitgemergeld’. Derk van der Velden kreeg de eervolle vermelding voor zijn project ‘De Resonator’. Ook een afstudeerder van de TU Delft won een eerste prijs. De tweede prijs ging naar de TU Eindhoven.

Aankomend talent
Het winnende Uitgemergeld van Dingeman Deijs gaat in op nieuwe ontwikkelingen in het gebied van voormalige mergelgroeven. In zijn plan wordt een duister rijk een po√ętische wereld. De Resonator van Derk van der Velden is een inventief en gedurfd ontwerp dat laat zien dat er een andere oplossing mogelijk is voor het vraagstuk van waterberging en hoogwaterkering in het IJsselmeer.
Aankomend talent wordt vaak voor het eerst door Archiprix gepresenteerd. De hoge kwaliteit van de prijswinnende plannen wekt de verwachting dat het talent van de deelnemers aan Archiprix een verrijking zal betekenen voor de beroepspraktijk. De Nederlandse ontwerpopleidingen selecteren jaarlijks hun beste afstudeerplannen voor deelname aan Archiprix. Aan de Archiprix 2009 namen dit jaar 28 inzenders deel, afkomstig van negen Nederlandse ontwerpopleidingen.

Bron: Nieuwsbank

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.