ACN college door Odette Ex

Actualiteiten, Interieur, Lezingen, Nieuws

ACN college door Odette Ex

Door: Redactie ArchitectuurNL | 22-08-2023

In hoeverre moet klimaatbestendigheid bepalend zijn voor architectuur? In 2023 nodigt ACN (interieur)architecten, kunstenaars en wetenschappers uit om te reflecteren op het thema ‘vorm volgt klimaat’. Deze keer spreekt Odette Ex, pionierend interieurarchitect en oprichter van Ex Interiors, over haar visie op duurzaam ontwerp.

Verbeteren, vernieuwen, herstellen en innoveren. Dat zijn de kernwoorden van regeneratieve duurzaamheid, waarmee Odette Ex streeft naar een toekomstbestendige en bewuste relatie tussen een gebouw, zijn gebruikers en het milieu. Circulariteit is hierbij een sleutelwoord, dat onder meer vorm krijgt door demontabel te ontwerpen en in te zetten op hernieuwbare grondstoffen en hergebruik van materialen. Het bureau Ex Interiors is op dit gebied pionier van het eerste uur.

Visionaire plekken

In haar college gaat Odette Ex dieper in op het idee achter regeneratieve duurzaamheid en het effect daarvan op het gedrag en welbevinden van gebruikers. Aan de hand van verschillende ontwerpen laat ze zien hoe een radicale keuze voor natuurlijke materialen de vormgeving van haar interieurprojecten bepaalt. Daarnaast deelt ze haar visie op de maatschappelijke rol van de ontwerper in de huidige klimaatcrisis. ‘Laten we als ontwerpers wakker zijn en visionaire plekken creëren waar bewuste en nieuwsgierige geesten zich welkom voelen en elkaar inspireren om deze noodzakelijke transformatie mede vorm te geven.’

Praktisch

Datum: dinsdag 12 september
Tijd: 20:00 – 21:30 uur
Locatie: LUX, Mariënburg 38-39, Nijmegen
Prijs: €7,50 | studenten en sponsoren gratis
Tickets

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.