Active House excursie Parijs

Active House excursie Parijs

Nieuws
Door: Petra Starink | 25-04-2012

Op 5 en 6 juni organiseert Living Daylights in samenwerking met VELUX een Active House Excursie. De meerwaarde van daglicht en natuurlijke ventilatie voor duurzame, leefbare gebouwen moet je zelf ervaren! Schrijf u daarom nu in voor een excursie van Stichting Living Daylights naar een aantal spraakmakende klassieke, nieuwe en renovatieprojecten in Parijs!

Renovatie en nieuwbouw

Er wordt onder andere een bezoek gebracht aan een hoogstandje van de klassieke Parijse architectuur, de Villa Savoye van architect Le Corbusier (1929) een voorbeeld van een Active House woning uit de jaren ’20. Ook brengen we een bezoek aan een recent opgeleverd renovatieproject namelijk Palais de Tokyo van de Franse architecten Lacaton & Vassal. Toonbeeld hoe met daglicht een bestaand gebouw een compleet nieuwe bestemming kan krijgen. Lacaton & Vassal, vorig jaar nog de winnaar van de Daylight and Building Component Award, laten in hun ontwerpen zien hoe de kwaliteit van daglicht, het energieverbruik en de low budget economie in een humanistische en esthetisch overtuigende wijze in balans zijn. Verder wordt er een bezoek gebracht aan L’Institut de monde Arabe van Jean Nouvell, dat recentelijk is vernieuwd en aan twee projecten van Jakob+MacFarlane Architects: Cite de la mode et du design en Herold Apartments.

De excursie is vooral interessant voor architecten, adviseurs, beleidmakers en overige professionals in ontwerp, duurzaamheid, glas en daglicht.
Inschrijven kan via de website www.livingdaylights.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.