BCT architecten ontwerpt gebouw Zuid Performance Factory

Actualiteiten

BCT architecten ontwerpt gebouw Zuid Performance Factory

Door: Petra Starink | 29-02-2016

BCT architecten gaat in opdracht van woningcorporatie Domijn het ontwerp maken voor de verbouwing van gebouw Zuid van de Performance Factory in Enschede. Het karakteristieke gebouw, ooit onderdeel van de Van Heek textielfabriek wordt een plek waar ontmoeten, samenwerken en duurzaamheid centraal staat. De opening staat gepland voor eind 2017.

Het gebouw met de zaagtanddaken aan de Hoge Bothofstraat in Enschede is gebouwd tussen 1908 en 1986. Uitgangspunten bij het ontwerp van BCT architecten voor de verbouwing staat soberheid  en doelmatigheid, dit past goed bij de industriële ruwe uitstraling van de fabriek.

Duurzame verbouwing

De visie van BCT om ‘sporen’ uit het verleden als zichtbare kwaliteit te behouden, bestaande constructies zoveel mogelijk in stand te houden en licht dat door de daken valt optimaal te benutten door het diep in het gebouw te brengen, gaven de doorslag in de keuze voor BCT. Voorafgaand aan het ontwerp is door middel van de financiële verkenning door BCT de haalbaarheid van het project aangetoond. Het doel is om het energielabel met deze duurzame verbouwing minimaal boven B uit te laten komen.

Op korte termijn worden de plannen voor gebouw Zuid gepresenteerd. Daarna wordt er aandacht besteed aan het interieurontwerp en het contracteren van uitvoeringspartners. De verbouwing start begin oktober 2016. Eind 2017 is de verbouwing afgerond en kunnen alle deelnemende partners hun intrek nemen. Woningcorporatie Domijn neemt eind 2017 zelf haar intrek in gebouw Zuid op de Performance Factory. 

Beeld: BCT architecten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.