Dag van de Bouw 2019

Actualiteiten

Dag van de Bouw 2019

Door: Petra Starink | 29-05-2019

Op zaterdag 15 juni wordt de Dag van de Bouw 2019 gehouden. Bouwprojecten die normaal voor het publiek gesloten zijn openen dan hun deuren. Lastig om een keus te maken? Hier 3 voorbeelden van bouwprojecten die u kunt bezoeken. In Den Haag de nieuwbouw van het Onderwijs en Cultuurcomplex, in Amsterdam de Nieuwe Rechtbank en in Maastricht de renovatie van de Tapijnkazerne. De Dag van de Bouw is een initiatief van Bouwend Nederland. Alle projecten die 15 juni meedoen zijn hier te vinden.

Onderwijs en cultuurcomplex Den Haag

Bouwcombinatie Cadanz werkt sinds juni 2017 aan het nieuwe onderwijs- en Cultuurcomplex aan het Spui. Dit pand van architecten Patrick Fransen van NOAHH Network Oriented Architecture en Jo Coenen van Architects & Urbanists gaat onderdak bieden aan 4 Haagse culturele topinstellingen: het Residentie Orkest, het Nederlands Dans Theater, het Koninklijk Conservatorium en de stichting Dans- en Muziekcentrum Den Haag die nu in het Zuiderstrandtheater zit. De opdracht bestaat uit het ontwerp, de bouw en het onderhoud van het Onderwijs- en Cultuurcomplex in opdracht van de gemeente Den Haag. Opleverdatum is 2021.
Bezoektijden: 10:00 – 15:00

De Nieuwe Rechtbank Amsterdam

De nieuwe huisvesting voor de rechtbank wordt zichtbaar, herkenbaar en gezagwekkend. Een huisvesting die door een grote gebruikswaarde en belevingswaarde helpt bij het optimaal en professioneel functioneren van de rechtspraak, bij het bevestigen van de rechtsorde voor het publiek en bij het verstevigen van de positie van het gerechtsgebouw als het hart van de juridische wereld. Het programma voor de nieuwe rechtbank behelst circa 47.250 m2 voor kantoren, zittingszalen, verhoorkamers en gehechtengebied, exclusief parkeren. Het nieuwe gebouw is 10 lagen hoog.
Het consortium NACH is geïnitieerd door Macquarie Capital, ABT, DVP, KAAN Architecten, BiUM, Bouwbedrijf M.J. de Nijs & Zonen. Het samenwerkingsverband is uitgebreid met Heijmans en Facilicom.
Bezoektijden: 10.00-16.00

Renovatie Tapijnkazerne Maastricht

De Tapijnkazerne is sinds 1 oktober 2013 officieel in eigendom van de Universiteit Maastricht (UM), de Provincie Limburg en de Gemeente Maastricht. De universiteit en provincie zijn (gezamenlijk) eigenaar van de gebouwen, de gemeente van de onbebouwde ruimte. De betrokken partijen hebben in dialoog met de stad een langetermijnvisie voor het gebied opgesteld: het gebied wordt getransformeerd tot openbaar park en de gebouwen worden bestemd voor onderwijs en onderzoek en daaraan gerelateerde functies. Het integraal ontwerpteam bestaat naast LIAG architecten en bouwadviseurs uit de volgende partijen: Bosch Slabbers (landschapsarchitectuur), Jelle de Boer (restauratiearchitect), VIAC (installatieadvies), DGMR (bouwfysica), Bouwadviesbureau Van der Ven (constructie) en Frits Bokelman (stedenbouw).
Bezoektijden: 10:00 – 16:00

Fotografie: LIAG architecten en bouwadviseurs, KAAN Architecten,
NOAHH|network oriented architecture| JCAU Bouwcombinatie Cadanz | Render CIIID

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.