Documentaire ‘Sprekend Stil’ over de kansen van corona

Actualiteiten

Documentaire ‘Sprekend Stil’ over de kansen van corona

Door: Petra Starink | 10-02-2021

Melle Haak, student Bouwkunde aan de TU Delft heeft een inspirerende documentaire gemaakt over architectuur in tijden van corona. Op 16 februari is de online première van ‘Sprekend Stil’ voor iedereen te bekijken. Na het zien van de documentaire zullen twee sprekers uit de film hun vernieuwde perspectieven delen op de situatie.

Toekomst van de stad

In één klap veranderde onze turbulente steden, in een plek waar mensen aan een opklaptafel op hun stoep aten. Ook het leven van student Melle Haak kwam met een ruk tot stilstand. Hij besloot een documentaire te maken over de impact van die plotselinge stilte. Samen met architecten uit vier generaties – Herman Hertzberger, Sjoerd Soeters, Nathalie de Vries en Armand Paardekooper – denkt hij na over de toekomst van de stad. Wat leert de crisis ons, nu we de ruimte ineens vanuit een totaal ander perspectief bekijken?

Architecten uit vier generaties over architectuur

Met een grote glimlach op zijn gezicht bekent de achtentachtigjarige Herman Hertzberger, dat hij de stad tijdens de eerste lentemaanden van de crisis ziet zoals hij er altijd van heeft gedroomd. “Je ziet dat de mensen de straat gaan gebruiken, de ruimte van de stad als een verlengde van het huis.” Het is en soort laboratorium van een toekomst waar we eigenlijk al naar verlangden, vindt Nathalie de Vries: “we wilden meer groen, meer natuur en meer frisse lucht”. Die schoonheid is volgens Armand Paardekooper aanleiding om opnieuw na te denken over de manier waarop we onze steden ontwerpen. De tijdloze behoefte aan ruimte die tijdens de crisis zichtbaar werd, moet weer het startpunt zijn van architectuur vindt Sjoerd Soeters.

De film gaat op 16 februari om 12.45 online in première. Deelname kan via deze Zoomlink.

Studievereniging Stylos

De première van de documentaire is onderdeel van de Dies week van de studievereniging van de faculteit Bouwkunde: D.B.S.G. Stylos. Stylos viert haar 127e verjaardag met een week vol evenementen en activiteiten.

Beeld: Melle Haak

https://vimeo.com/473404029/72c5ac379a.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.