Drijvende boerderij Floating Farm

Actualiteiten

Drijvende boerderij Floating Farm

Door: Petra Starink | 29-02-2016

In de Merwehaven in Rotterdam komt de zelfvoorzienende drijvende boerderij de Floating Farm te liggen. Het initiatief voor deze drijvende boerderij komt van stadslandbouwer Uit je eigen stad, Courage (de innovatiestichting van LTO en NZO) en projectontwikkelaar Beladon. De oplevering van de drijvende boerderij wordt verwacht in juni 2016.

De Floating Farm speelt in op de groeiende mondiale vraag naar kwaliteitszuivel en andere dagverse voedingsproducten en laat tegelijkertijd de beperkt beschikbare ruimte op het land en onze landschapskwaliteit in tact. Diervriendelijk, economisch verantwoord en dicht bij de consument.

Drijvende boerderij

De drijvende boerderij op betonnen drijflichamen wordt 900 vierkante meter groot en krijgt 60 melkkoeien. Op de drijflichamen komen de ontvangstruimten en de technologie voor mestverwerking, zuivelproductie en energieopslag. Vanaf het eerste dek leidt een trap nar de verdieping waar de koeien lopen tussen bomen en struiken.

Zelfvoorzienend

In het bedrijf komen de nieuwste hoogstandjes voor de melkveehouderij. De bedoeling is dat de drijvende boerderij geheel zelfvoorzienend wordt. Dit kan met zonepanelen, biogasproductie en kleine windmolens. Door opvang van regenwater en hergebruik van water wil de Floating Farm onafhankelijk worden van de waterbehoefte.

Op de Floating Farm zullen verse melkproducten worden verkocht aan eindgebruikers in Rotterdam. Hiermee wordt de keten van boer, fabriek naar consument verkort en het milieu en transportverkeer wordt bespaard. De Floating Farm wordt open gesteld voor het publiek zodat iedereen kan zien waar de melk vandaan komt.

Beeld: Beladon

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.