Eye, Mauritshuis en Naturalis genomineerden Museumprijs 2020

Actualiteiten

Eye, Mauritshuis en Naturalis genomineerden Museumprijs 2020

Door: Petra Starink | 10-11-2020

Eye Filmmuseum in Amsterdam, het Mauritshuis in Den Haag, en Naturalis Biodiversity Center in Leiden zijn genomineerd voor de BankGiro Loterij Museumprijs 2020. Tot en met maandag 30 november kan het publiek stemmen via www.museumprijs.nl. Het winnende museum ontvangt 100.000 euro om zijn museumdroom te realiseren.

De publieksprijs heeft dit jaar als categorie ‘Achter de schermen voor het voetlicht’. Welk museum weet op de beste manier zijn activiteiten achter de schermen voor het voetlicht te brengen? Woensdag 2 december maakt de organisatie bekend welk museum de meeste stemmen heeft gekregen.

Museumdroom van Eye, Mauritshuis en Naturalis

Eye Filmmuseum wil het geld graag uitgeven aan een reisbioscoop om het land door te trekken, het Mauritshuis wil een onderzoek starten naar het schilderij De Stier van Paulus Potter waarbij de restauratie in het openbaar zal zijn, Naturalis wil een professionele studio bouwen waarmee ze nog meer publiek kunnen trekken om de passie voor natuur te delen.

Museumprijs

De Museumprijs is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de BankGiro Loterij, in samenwerking met de Museumvereniging en wordt sinds 1990 uitgereikt en is de grootste publieksprijs voor musea in Nederland. Vorig jaar ging de hoofdprijs naar Stedelijk Museum Schiedam.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.