Natuurinclusief ontwerpen

Actualiteiten, Evenementen, Nieuws

Natuurinclusief ontwerpen

Door: Marjolein de Wit - Blok | 31-05-2022

Architecten kunnen een positieve impact hebben op de fragiele toekomst van het ecosysteem. Hoe? Dat is te horen op donderdag 23 juni tijdens de BNA Inspiration Night ‘make NATURE happen!’. Nadine Galle en Sarah Ichioka, (co-auteur van het boek Flourish: Design Paradigms for Our Planetary Emergency) zijn de key-notes van deze dineravond. Tracy Metz is de moderator.

De avond vindt plaats in het zojuist geopende Omnia, dat voorbeeldstellend is voor haar natuurinclusieve design. Deelnemers kunnen niet alleen internationale inspiratie verwachten, maar tevens concrete handvatten om de stap naar natuurinclusief ontwerpen en bouwen te maken. Een aansporing voor de architectenbranche.

Uit de lezingen zal blijken dat natuurinclusief verder gaat dan een paar nestkastjes ophangen of het integreren van een groen dak of gevel. Natuurinclusief ontwerpen beschermt de biodiversiteit en versterkt de ecosystemen door fysieke ruimtes te creëren. De groene omgeving is hierbij een integraal onderdeel van het gebouw, juist om die natuur weer florerend te maken.

Sprekers en programma

Sarah Ichioka, stedenbouwkundige, strateeg en co-auteur van het boek Flourish: Design Paradigms for Our Planetary Emergency, verzorgt een keynote lecture. Duurzaamheidspionier Dr. Nadina Galle gaat in op de vraag hoe natuur en technologie kunnen samenwerken ter bestrijding van de ecologische crisis. Na het netwerkdiner vertellen Ro Koster en Ad Kil van het architectenbureau RO&AD, over hun prijswinnende duurzame gebouwen die het ecosysteem verrijken.

Tijdens een expertpanel gaan landschapsarchitect Femke Peters (Karres en Brands), onderzoeker Marian Stuiver, programmaleider Green Cities aan de WUR en auteur van het boek Symbiotic City (d.d. juni 2022) en Sarah Ichioka uitgebreid in op de do’s en don’ts van het natuurinclusief ontwerpen en bouwen en hoe je de ultieme samenwerking vormgeeft.

Praktisch

  • Datum: donderdag 23 juni
  • Tijd: 17:00 – 21:00 uur
  • Locatie OMNIA, WUR Wageningen
  • Aanmelden via deze link
  • De kosten voor deelname zijn voor BNA-leden 75 euro en voor niet-leden 125 euro. 
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.