Afgekeurde foto’s van Dudok

Nieuws

Afgekeurde foto’s van Dudok

Door: Petra Starink | 20-06-2016

In het Dudok Architectuur Centrum werd vorige week een presentatie gegeven van een groot aantal onbekende foto’s van gebouwen van architect Willem Marinus Dudok. De foto’s zijn binnenkort digitaal te vinden op de website van het streekarchief Gooi-en Vechtstreek in Hilversum.

Een vrijwilliger ging een tijd geleden aan de slag met een doos vol oude foto’s op glasplaten. Het bleek te gaan om onbekende beelden van werken van architect Willem Marinus Dudok. De foto’s van zijn bouwwerken waren zijn internationale uithangbord en de kans om nieuwe opdrachten te krijgen in binnen en buitenland.

Alles moest kloppen op de foto. Er werd geretoucheerd of de foto werd afgekeurd. Dit is volgens stadsarchivaris Karin Abrahamse vermoedelijk gebeurd met de herontdekte glasplaten: afgekeurd door Dudok omdat ze niet perfect genoeg waren. Er waren negatieven bij die nog nooit zijn afgedrukt. Het Streekarchief Gooi-en Vechtstreek Hilversum zet de schoongemaakte en gedigitaliseerde foto’s binnenkort op hun website.

Beeld: Streekarchief Gooi-en Vechtstreek Hilversum

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.