Afstudeerwerk Academie van Bouwkunst

Afstudeerwerk Academie van Bouwkunst

Nieuws
Door: Petra Starink | 27-11-2012

Op vrijdag 30 november 2012 opent in architectuurcentrum Arcam de jaarlijkse afstudeertentoonstelling van de Academie van Bouwkunst. Gedurende 5 weken zijn hier 29 afstudeerprojecten te zien van studenten van de masteropleidingen architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur.

Extra spannend is dat een aantal van hen worden genomineerd voor de prestigieuze Archiprix 2013, de jaarlijkse prijs voor het beste afstudeerwerk van de Nederlandse ontwerpopleidingen. In de expositie van hun afstudeerwerk valt vooral het aantal Amsterdamse opgaven op: een  museum-hotel-stadstribune, een nieuw stadhuis, een multifunctioneel gebouw voor en door  kunstenaars aan het IJ, een oplossing voor het wonen op maat voor Korsakov-patiënten en een plan voor de toekomst van Waterland. Naar aanleiding van de tentoonstelling zal in het 1e kwartaal van 2013 de publicatie Graduation Projects 2011-2012 verschijnen.

Deelnemers

Alle deelnemers: Frank Rietveld, Anna Allis, Ricky Rijkenberg, Miriam Verrijdt, Geurt Holdijk, Sylvia Hop, Benjamin Robichon, John Bosch, Martijn de Groot, David Kloet, Jan Pieter Penders, Nicolien Pot, Jelle Sapulete, Alexandra Vocht, Anne Fleur Aronstein, Jorryt Braaksma, Michiel van Driessche, Marijn van der Linden, Donna van Milligen Bielke, Victor Spijkers, Adrian Puentes, Bas Obdam, Jolien Huberts, Nadine Schiller, Tara Steenvoorden, Egle Matulaityte, Katinka Pricken, Hilda van Gortel en Janita Stoel en Jan van Grunsven.

Foto: Afstudeerproject Reserved Boogie Woogie van Donna van Milligen Bielke, genomineerd voor de AHK Eindwerkprijs.

De tentoonstelling wordt op vrijdag 30 november a.s. geopend door landschapsarchitect Ronald Rietveld (Rietveld Landscape).

Adres:
Arcam
Prins Hendrikkade 600
Amsterdam
Van 1 december 2012 t/m 5 januari 2013. Di-za 13-17 uur. Toegang is gratis

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.