Afval scheiden met WASTED

Afval scheiden met WASTED

Nieuws
Door: Petra Starink | 19-07-2017

Veel afval wat gescheiden wordt in Amsterdam kan opnieuw worden gebruikt als grondstof. CITIES Foundation biedt hier een oplossing voor met het initiatief WASTED, waarmee buurtbewoners munten kunnen sparen door hun afval te scheiden.

Afval recyclen

CITIES Foundation is een onafhankelijke organisatie in Amsterdam-Noord  en zorgen ervoor dat het afval beter wordt gescheiden, zij werken in nauwe samenwerking met de gemeente Amsterdam. In de afgelopen jaren is intensief gewerkt aan nieuwe manieren om circulariteit in steden te introduceren. Door samen te werken met buurtbewoners en onderzoek te doen in de buurt naar verschillende vormen van recyclen is er nu een oplossing gevonden met WASTED. Door het spaarsysteem van WASTED kan je per zak gescheiden afval digitale munten verdienen, die vervolgens in te wisselen zijn bij lokale winkels en (culturele) organisaties voor kortingen.

Twee partijen

Het systeem brengt twee partijen bij elkaar; buren die hun afval scheiden – de WASTED-buren, en de ondernemingen die iets terug willen doen voor de buurt – de WASTED Rewarders. Buurtbewoners kunnen zich aanmelden via de website van WASTED

WASTED is sinds 2015 actief in de Bloemenbuurt, Vogelbuurt en Overhoecks, waar meer dan 750 huishoudens en 30 rewarders meedoen met het beloningssysteem. Dit is nog niet genoeg voor CITIES, daarom zijn ze in de maand juli open voor heel Noord.

Beeld: CITIES Foundation

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.