Strand en golven in medisch kinderdagverblijf

Strand en golven in medisch kinderdagverblijf

Nieuws
Door: Petra Starink | 16-05-2014

In  Emmen is het medisch kinderdagverblijf de Vuurtoren opgeleverd. ag NOVA architecten uit Amersfoort heeft in samenwerking met Zorgverlener de Trans en Woonzorg NL een oud vervallen pand omgetoverd tot een sprankelend paviljoen.

Het thema voor het gehele interieur was zee en strand. De groepsruimten zijn strandhuisjes; de spelotheek een vuurtoren en de speltherapie ligt in een houten schip. Kenmerkend is de grote centrale ruimte. In feite een permanente speel- en beleefruimte voor de kinderen. Een ruimte met helmgras, golven en strand. De natuurlijke kleuren en materialen en achtergrondgeluiden van de zee zorgen voor een omgeving die ontspant en tegelijk prikkelt.

Architect Jeroen Osendarp van ag NOVA vroeg aan Forbo Floorings ontwerpservice om met het thema zee en strand een vloer te ontwerpen. De firma Ledema Appelscha heeft het ontwerp haarfijn vertaald in een vloer die geheel meegaat in het vrolijke interieur.

Fotografie: Paul Lubbers

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.