Algemene voorwaarden voor architecten en ingenieurs

Algemene voorwaarden voor architecten en ingenieurs

Nieuws
Door: Petra Starink | 30-08-2011

De Nieuwe Regeling 2011 (DNR 2011) is uitgebracht: de algemene branchevoorwaarden voor ontwerpen, adviseren en organiseren voor de gebouwde omgeving voor opdrachtgever en opdrachtnemer. Het is de beste regeling voor het afsluiten van overeenkomsten tussen enerzijds architecten en ingenieurs en anderzijds opdrachtgevers. De DNR is opgesteld door NLingenieurs en de Bond van Nederlandse Architecten (BNA). De eerste DNR stamt uit 2005. De regeling is nu vernieuwd en verbeterd.

Inhoudelijke wijzigingen

De herziening van de DNR 2005 heeft geresulteerd in inhoudelijke wijzigingen, duidelijke formuleringen en een betere aansluiting op bepalingen uit het Burgerlijk Wetboek. Nieuw is het tweesporig aansprakelijkheidsregime in artikel 15. Bij het aangaan van de overeenkomst moeten adviseur en opdrachtgever kiezen voor een aansprakelijkheid van € 1.000.000 of € 2.500.000.

 

De DNR 2011 is digitaal. Het blijft mogelijk om gedrukte exemplaren te bestellen via de websites van BNA en NLingenieurs. Daarop zijn ook de herziene versies te vinden van de Toelichting op de DNR, de Engelse DNR, en de Model Basisopdracht. De Standaardtaakbeschrijving is in 2009 herzien (STB 2009) en sluit naadloos aan bij de DNR 2011.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.